woensdag 20 september 2017

Nicola Moriarty – De vijfde brief


Nicola Moriarty – De vijfde brief

Titel: De vijfde brief
Genre: Roman
Uitgave: Paperback (304 pagina's) en e-book
ISBN: 9789026143298

Omschrijving:
Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z'n vieren voelt steeds meer als een verplichting.
Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

voor de fans van Jojo Moyes en Liane Moriarty

Over de auteur:
Moriarty komt uit een schrijversfamilie; ook haar zussen Liane Moriarty en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten. Nicola is romanschrijver, copywriter en moeder van twee jonge dochters. Tussen haar diverse banen, het moeder worden en haar universitaire opleiding door begon ze met schrijven. En daar kan ze inmiddels niet meer mee stoppen …
En dat vind ik helemaal niet erg ;-)

Mijn leeservaring:
Van de Fontein kreeg ik een ;en ik zou zeggen, niets meer aan doen – drukken in hoge oplage want het leest heerlijk weg!!!

Joni is een beetje de aanjager/ de aanstichtster van een al jaren durende vriendschap tussen haar, Deb, Eden en Trina. Ze regelt ieder jaar dat de vriendinnen een weekje samen weg gaan, al vanaf dat ze alle vier de middelbare school verlieten en ieder hun eigen weg vonden.
Zo ook dit jaar. Joni heeft echter het gevoel dat ze steeds verder uit elkaar drijven. De meiden zijn wat geslotener, lijken meer en meer in hun eigen wereldje te vertoeven door uiteenlopende oorzaken natuurlijk. Zo zijn daar hun mannen, kinderen en banen die nogal veel tijd opslurpen. Toch wil Joni een poging doen om hun weer wat dichter naar elkaar te brengen. Het lijkt dan ook een strak plan om alle vier een brief te schrijven met daarin een nooit verteld geheim, iets dat ze niet van elkaar weten – hoe close ze ook ooit waren. LIJKT een strak plan zeg ik al. Met een flinke slok achter de kiezen gaan ze alle vier aan de slag, zonder hun naam onder desbetreffende brief te zetten zodat het nog enigszins “een beetje veilig lijkt” om zomaar je diepste geheim de wereld in te slingeren.

Ieder dag dat ze in het vakantiehuisje zijn wordt er een brief voorgelezen en daar zou dan over gepraat worden, zonder de anderen te veroordelen natuurlijk – zo zijn hartsvriendinnen nu eenmaal.
Maar dan vindt Joni een vijfde brief, en dat zet ineens de hele vriendschappen in een ander daglicht.
Want wie van de dames loopt rond met zulke grote haatgevoelens ten opzichte van een van de anderen? Joni is geschokt en probeert op allerlei manieren uit te vogelen van wie die brief is!
En dan wordt er de de zogenaamde beerput opengetrokken en lijkt niets meer op wat het ooit was.
Zijn ze zo veranderd in al die jaren of sluimeren er diepere gevoelens die nooit zijn komen bovendrijven? 

                         Teasers tussen de hoofdstukken door laten je raden wie de briefschrijver is!

Het verhaal wordt vanuit Joni's perspectief verteld. We lezen hoe hun vriendschap begon.
Hoe de week in het huisje verloopt en dan de rode draad door het boek …
Joni is zo van slag door alles dat ze het wel aan iemand wil vertellen. Het hilarische gedeelte van het boek. Ze gaat niet naar een psycholoog of zo, nee ze belandt in de biechtstoel van een pastoor!
De conversaties tussen die twee zijn onbetaalbaar. Ad rem en openhartig gooit Joni er alles uit zonder nadenken, en meneer pastoor anticipeert daar geweldig op.

Een zalig boek dat je in één ruk verslindt!

Brieven schrijven; Bezint eer ge begint!!


Nicola Moriarty vinden we ook hier:

Website: --->    KLIK
Facebook: ---> KLIK
Twitter: --->     KLIK


Mijn dank is weer groot voor het verkregen vooruitleesexemplaar van Uitgeverij de Fontein.

Dit boek ligt vanaf 26 september in de (web)winkels … Geniet er van!

©José september 2017

zondag 10 september 2017

Anya Niewierra – Vrij uitzicht


Titel: Vrij uitzicht
Uitgever: B for books
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (460 pagina's) en E-book
ISBN: 9789085163190

Omschrijving:
Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar... het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen...
*Marion Pauw is ambassadeur voor Vrij uitzicht. Zij zegt over het boek:
''Het debuut van Anya Niewierra heeft het allemaal: een onopgeloste misdaad uit het verleden en een opbloeide romance in een spannende setting. Dit is nou een heerlijke trhiller.''

*DWDD Panellid Wim Krings over Vrij uitzicht:
''Een thriller die leest als een speer!''

Over de auteur:
Anya Niewierra (1964) werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg en was tot voor kort president van EDEN, het grootste samenwerkingsverband van toeristische bestemmingen ter wereld.
En natuurlijk een van de Moordwijven!

Mijn leeservaring:
Voor wie mij een beetje kent, ik heb de neiging om wel eens van voor naar achter of zo maar wat in het wilde weg te lezen ;-)
Toen ik hoorde dat Anya zich bij het selecte groepje Moordwijven had aangesloten begon ik meteen in haar – op dat moment – nieuwste boek; Het dossier. En ik was uitermate diep onder de indruk zoals je in mijn leeservaring daarover HIER kunt lezen.
In de Dominicanenkerk in Maastricht (verslagje: KLIK ) mochten we een aantal dames met illustere moordneigingen ontmoeten. En daar kocht ik Anya's debuut, Vrij uitzicht dat ze ook nog eens signeerde.
Misschien vind je het leuk om te lezen hoe Anya tot dit debuut kwam, je leest het HIER op haar website.

Vrij uitzicht – een verwijzing naar het uitzicht naar en vanaf het een kasteel dat zich in het Zuid-Franse plaatsje Mosset bevind. Het bestaat en is gebouwd op een berg in het woeste landschap van de Pyreneeën ten westen van Perpignan. Een verhaal met veel fictie maar ook een beeldende beschrijving van het dorp met al zijn specifieke plekjes en karakteristieke straatjes en huizen en inwoners.
Je zou zo in je auto willen stappen en erheen rijden ….

Tess, succesvol zakenvrouw die letterlijk en figuurlijk door haar man Rob bedrogen wordt, in meerdere opzichten. Niet alleen haar huwelijk maar ook haar zaak en vermogen blijken in rook op te zijn gegaan. Haar kinderen Koen en Melissa zijn volwassen en het huis uit. Maar als dan ook nog Tess' moeder overlijdt wordt het allemaal teveel en dreigt ze onder te gaan in drank en ellendigheid. Ze neemt dan ook een rigoureus besluit en keert terug naar haar verleden waaruit ze een immens geheim heeft meegenomen, waar niemand dan haar moeder ooit van op de hoogte is geweest. De plek waar haar moeder haar ooit mee naar toe nam op vakantie en waar vandaan ze met zijn tweeen zijn gevlucht als dieven in de nacht …

Haar zoektocht voert haar dus naar Mosset waar ze een huis huurt en spoken uit het verleden wil verjagen. Mosset waar vooral het kasteel een heel erg grote rol speelt met zijn uitstraling, zijn geheimen die groter lijken te zijn dan Tess ooit had verwacht.
Ze ontmoet haar jeugdliefde en zijn lieftallige assistente, een wereldberoemd schilder en haar nieuwe lieve vriendin Colette. Al deze mensen konden in hun jeugd niet snel genoeg vertrekken naar de grote stad, weg uit het slaapstadje Mosset dat niks te bieden had aan de jeugd. Toch kwamen er veel mensen ook weer terug, met redenen die we onderweg allemaal te lezen krijgen.
Maar ook woont er iemand die in het duister wenst te blijven, die niet blij is met de komst van Tess. We maken al meteen kennis met deze persoon in de proloog en die steeds in schuingedrukte hoofdstukjes door het boek dingen onthult. Een persoon waar je de kriebels van krijgt, maar waar je  geen flauw idee van hebt wie het is! Langzaam aan ontrafelt zich een gruwelijk geheim dat bepaalde mensen met zich meedragen, dat hen zelfs op bepaalde manieren verbindt. Deze duistere persoon echter blijkt wel heel erg ontspoord als je het mij vraagt, is deze persoon ook verantwoordelijk voor een aantal vermissingen? Maar zoals Anya het weet te beschrijven snap je het zelfs ook nog waarom iemand zo van het pad raakt.
Je blijft tijdens het lezen in het donker tasten, je afvragen waartoe dit mysterieuze verhaal leidt. Het lijkt wel alsof iedereen er een verborgen agenda op na houdt, je weet niet meer wie Tess zou kunnen vertrouwen. Maar ja, ook Tess heeft wel het een en ander gedaan dat nou niet bepaald chic te noemen is als het ware.

Aan de ene kant leest het boek als een thriller in een prachtige doch duistere setting, terwijl aan de andere kant het leven en de liefde om de hoek komen kijken in al zijn facetten.
Een ijzersterk debuut! En ik kreeg echt de neiging om Mosset te gaan googelen, op zoek naar het befaamde kasteel. Ik vond een paar sfeerbeelden …
Leest heerlijk weg als je net als mij wel houdt van de geheimzinnige sfeer die middeleeuwse kastelen met zich meebrengen, waar de geest van het verleden mee zwerft door alle zichtbare en onzichtbare ruimtes …. ;-)

Meer info in een makkelijk rijtje;

Anya Niewierra:

Het dossier ---> KLIK

Facebook ---> KLIK

Twitter ---> KLIK

Website ---> KLIK

Moordwijven:

Facebook ---> KLIK

Twitter ---> KLIK


In afwachting van haar 3e boek dat al in de pen zit ;-)

©José – september 2017

vrijdag 25 augustus 2017

Even de week doornemen ...


Even de week doornemen...

Allicht ga ik je niet vervelen met wat ik allemaal heb uitgespookt afgelopen week. Ik ga jullie vertellen wat ik van de Frieda Klein-serie van Nicci French vond ;-)

Het eerste deel, 'Blauwe maandag' kwam al in 2011. Daarop volgden de titels;
  • Dinsdag is voorbij
  • Wachten op woensdag
  • Donderdagskinderen
  • Denken aan vrijdag
  • Als het zaterdag wordt en tenslotte
  • Zondagochtend breekt aan

Ja ik heb ze allemaal gelezen intussen, maar het had wat aan zeg maar. In eerste instantie snapte ik absoluut niks van de hype, zo bijzonder vond ik de eerste niet. Maar ik legde het weg en las andere dingen.
Op een gegeven moment begon ik toch maar weer in 'Blauwe maandag'. Het was in mijn ogen niet groots maar op de een of andere manier las het wel lekker weg.
Voor diegenen die me onderhand een beetje kennen, ja natuurlijk moest de hele serie er aan geloven. Met wisselend genoegen las ik toch alle delen ongeveer achter elkaar uit.

Het verhaal van Frieda Klein, psychotherapeut, wonende in hartje Londen.
Frieda is in mijn ogen een beetje een loner, iemand die zich niet snel overgeeft aan liefde en vriendschap. Daarentegen probeert ze haar “klanten” juist te stimuleren om zich wel bloot te geven, aan zichzelf te werken. Omdat ze lijdt aan slapeloosheid (met reden natuurlijk) wandelt ze zich suf door Londen en probeert zo haar geest wat tot rust te brengen.
Als Frieda op een gegeven moment betrokken raakt bij een politieonderzoek lijkt het ineens of ze zich daar meer in vastbijt dan in haar eigen beroep. Zo leren we Karlsson en Yvette kennen waar ze een haat/liefde-verhouding mee lijkt te krijgen. Ook haar schoonzus Olivia en diens dochter Chloe spelen een belangrijke rol in Frieda's leven, terwijl haar 'echte' familie buiten beeld blijft.
Frieda leert nog andere mensen kennen die belangrijk voor haar zullen worden al naar gelang de serie loopt.
Een rode draad door alle boeken is de dreiging van een bepaald persoon. Deze lijkt geobsedeerd door Frieda en laat dat op vreemde, soms lugubere manieren blijken.

Ieder deel heeft zijn eigen drama, moord en of doodslag-mysterie. En zoals gezegd vond ik niet echt ieder deel goed. In sommige delen vond ik het plot zelfs werkelijk ver gezocht, zodat het naar mijn idee zelfs ongeloofwaardig overkwam. En toch bleef ik doorlezen en kwam tot de conclusie dat het laatste deel wel erg goed was (op een paar chronologische foutjes na die nu nog steeds door mijn hoofd spoken, stom dat dan blijft hangen bij mij ;-)).
Maaaar zoals gezegd is het een aaneenschakeling, een echte serie – dus je kunt niet bij de laatste beginnen want dan snap je er helemaal geen jota van.

Samenvattend vond ik het dus wel de moeite waard om te lezen, omdat je er best wel snel doorheen vliegt en toch wil weten op den duur hoe dit zal eindigen allemaal.
Alhoewel eindigen – ik heb zo'n idee dat het best nog verder kan gaan. Het einde van ´Zondagochtend breekt aan´ eindigt nogal vaag.
Geen flauw idee, misschien gaan Nicci French nu wel met de weken van het jaar of de maanden aan de slag. Het zou zo maar kunnen! ;-)

Nog wat info vind je o.a. hier;


Auteurs: Het echtpaar (Nederlandse website -->) Nicci Gerrard enSean French 

               Facebookpagina --> KLIK

               Twitter               --> KLIK


Het was me een waar genoegen om de week met je te delen.
En uiteraard ............... Smaken verschillen!! (Gelukkig ;-))

©José augustus 2017