Uit de ouwe doos en blijkbaar
iets typisch Limburgs.
Hier komt geen oven aan te pas, een koelkastcake zeg maar.
Benodigdheden:
2 Pakken goedkope theebiscuits. (die rechthoekjes zonder suiker)
3 Eieren (KAKELVERS wel, worden rauw erin verwerkt namelijk)
300 Gram boter
300 Gram witte basterdsuiker
5 Eetlepels cacao
Verkruimel de koekjes in een beslagkom, hoeft niet gelijkmatig of superfijn, brokjes zijn ook lekker.
Hier komt geen oven aan te pas, een koelkastcake zeg maar.
Benodigdheden:
2 Pakken goedkope theebiscuits. (die rechthoekjes zonder suiker)
3 Eieren (KAKELVERS wel, worden rauw erin verwerkt namelijk)
300 Gram boter
300 Gram witte basterdsuiker
5 Eetlepels cacao
Verkruimel de koekjes in een beslagkom, hoeft niet gelijkmatig of superfijn, brokjes zijn ook lekker.
Smelt de boter op een laag
vuurtje.
Roer hier de suiker en cacao
doorheen zodat het mooi oplost.
Als het geheel een beetje is
afgekoeld roer je er, met bijvoorbeeld een garde, een voor een de
eieren goed doorheen zodat je een samenhangend geheel krijgt.
Roer nu het chocolademengsel goed door de verbrokkelde koekjes.
(Eventueel zou je er ook wat
gehakte noten doorheen kunnen mengen, bijvoorbeeld walnoten of
hazelnoten.)
Neem een langwerpige cakevorm en bekleed die met huishoudfolie.
Neem een langwerpige cakevorm en bekleed die met huishoudfolie.
Doe dan het mengsel erin en zet
hem minimaal 4 uur in de koelkast.
Omkiepen op een schaal en
plakjes snijden.
Je kunt ook een vlaai-, of
taartvorm nemen (ook bekleden met folie) en er daarna punten van
snijden.
Eigenlijk maakt het niks uit
waar je hem in laat opstijven, het smaakt sowieso altijd;)
Simpel en lekker, maar wel erg machtig!
Simpel en lekker, maar wel erg machtig!
Smakelijk!
©José '11
Dit roept nostalgische herinneringen op!! Vroeger maakte ons mam ook altijd zo'n arretjescake. Wij mochten dan de koekjes verkruimelen en nóg later zelf maken. Ik proef hem nog als ik er aan denk!!!
BeantwoordenVerwijderenInderdaad heel erg machtig...
Groetjes, Toos
@Toos: Ja zo begon het "bakken", simpele dingen maken. Koekjes verkruimelen en later wafels bakken ook. Misselijk van het beslag "proeven" hoorde daar ook een beetje bij;)
BeantwoordenVerwijderenMag ik vragen waar je die foto vandaan hebt? Het is trouwens heerlijk, maar wel vol calorieën!
BeantwoordenVerwijderenDie foto komt ergens uit de krochten van mijn PC;-)
VerwijderenJa het is een caloriebom, maar is en blijft wel lekker!
Dank voor je reactie!